Dokonalý pár, dokonalá káva

Pro řadu lidí je káva nejen neodmyslitelnou součástí rána, ale celého dne. V době, kdy si nemůžeme dopřát šálek kávy od profesionálního baristy v kavárně, tak přijde ke slovu domácí příprava. Pokud chcete mít záruku, že váš šálek bude dokonalý, vsaďte na čerstvě namletou kvalitní kávu, připravenou na přístroji, který dokáže ohlídat všechny klíčové parametry. A přesně to vám zaručí sada profesionálního espressa BES920 a automatického mlýnku na kávu BCG820 od prémiové značky Sage, které tvoří dokonalý pár v jednom balení.

Set, který obsahuje espresso BES920 a mlýnek na kávu BCG820, kombinuje výhody obou produktů. Postará se tak o všechny nezbytné kroky i parametry, bez nichž se příprava neobejde – čerstvé namletí kávy, správné množství i tlak, předehřátí šálku a v neposlední řadě stálou teplotu vody. Dokonalý tandem vám připraví dokonalou kávu jako od profesionálního baristy a vy už jen můžete přivřít oči a vychutnávat.

Profesionál na slovo vzatý – pákový kávovar Sage Dual Boiler BES920

Kávovar Dual Boiler BES920 patří ke špičce ve své kategorii. Jeho jádrem je topný systém dvou boilerů pro přípravu kávy a generaci páry. Teplotu zároveň kontroluje elektronický PID systém s tolerancí +/- 1 °C. Přetlakový ventil zabraňuje možnému zhořknutí kávy a nízkotlaké předspaření se zase stará o maximálně rovnoměrnou extrakci. Přístroj nabízí i možnost individuálního nastavení řady parametrů podle chuťových preferencí – naprogramování teploty páry, teploty při extrakci kávy, doby a objemu extrakce pro 1 nebo 2 šálky a dobu i výkon předspaření.

O maximální komfort se dále stará funkce rychlého ohřevu, plnění zásobníku vody zepředu i zezadu, programovatelné dávkování kávy nebo automatické spuštění. Uživatelské pohodlí zajišťuje také otočná parní tryska se 3 otvory a LCD displej se třemi režimy zobrazení. K příslušenství kávovaru patří 58 mm nerezový držák filtru a filtry s jednoduchým a dvojitým dnem, oba pro 1 nebo 2 šálky, a pomůcka pro zarovnání správného množství kávy Razor. Pro maximální bezpečí uživatele kávovar rovněž disponuje bezpečnostní tepelnou pojistkou i systémem zajištění a varovných kontrolek. Kromě toho Sage BES920 umožňuje plnění shora, nahřívání šálků a je rovněž vybaven odkapávací miskou s indikátorem „Empty Me“.

Vždy zčerstva – automatický mlýnek na kávu Sage BCG820

Automatický mlýnek na kávu Sage BCG820 se postará o to, aby vaše káva byla čerstvě namletá. Kónický mlýnek se otáčí se pomaleji, čímž snižuje tepelný přenos mezi zrnky kávy a zajišťuje tak maximální chuť. Využívá technologii inteligentního dávkování, díky které automaticky nastavuje množství mleté kávy při každé změně nastavení podle typu připravované kávy. Hrubost mletí lze upravit na 60 možných variant a mlýnek jí přizpůsobí správnou dobu mletí a množství. Součástí výbavy jsou 2 nástavce držáku filtru, praktická dóza na mletou kávu a zásobník na kávová zrna o objemu 450 g. Ten disponuje unikátním zamykacím a odemykacím systémem, díky kterému je možné jej snadno vyjmout a přenášet, a je uzavřen vzduchotěsným víčkem, které zaručuje zachování maximální čerstvosti kávových zrn.

Doporučená cena sady profesionálního espressa BES920BSS a automatického mlýnku na kávu BCG820BSS, oba v designu broušené nerezové oceli, je 33 990,- Kč. Součástí je i prodloužená 3 letá záruka a kurz přípravy kávy ZDARMA.

TIP SAGE: Domácí bombardino

Patříte-li k těm, kteří si v zimě rádi dopřejí šálek sladkého pokušení na zahřátí, zkuste recept na domácí bombardino. Je obohacený o šálek voňavého espressa, díky čemuž vám přinese dvojité potěšení. Najdete ho také na stránkách Sage.

Postup:

  1. Ohřejte vaječný likér s rumem a nalijte je do menší skleničky.
  2. Namelte požadované množství kávy a připravte jeden šálek espressa.
  3. Espresso pomalu přilijte – nejlépe přes lžičku po stěně skleničky. Vrstvy vám tak zůstanou krásně oddělené.
  4. Nakonec ozdobte šlehačkou.
  5. Rum můžete nahradit brandy nebo whiskey.

Pokud se chystáte řídit nebo je na vás klasické bombardino moc silné, můžete vyzkoušet nealkoholickou variantu. Místo vaječného likéru a rumu použijte oslazenou zahuštěnou smetanu, Jesenku. Tu nalijte do malé skleničky. Stačí úplně malinko, zhruba 10 ml, pro sladší chuť množství zdvojnásobte. Připravte espresso, pomalu ho nalijte na Jesenku a přidejte trochu šlehačky.

Redakce

Redakce

Redaktoři a redaktorky magazínu Kytičkování pro vás připravují atraktivní články o bydlení. Pokud byste také chtěli do magazínu přispět vlastním článkem nebo máte zájem o inzerci v magazínu, neváhejte nás kontaktovat.